Progravida nibh vel velit auctor um auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis

 

Adatvédelmi Tájékoztatónk

Az “eureka.games” weboldalt az Eureka Games Kft. üzemelteti. A vállalkozás és élő csapatépítő játékokra, tréningekre valamint játékosított megoldásokra fókuszáló projektje, az Eureka Games 2018. május 25-től az alábbi adatvédelmi tájékoztatót lépteti hatályba.

 

Bevezető

 

Köszönjük, hogy érdeklődsz irántunk és meglátogattad a honlapunkat. A személyes adatok védelmét rendkívül komolyan vesszük. Személyes adatnak minősül egy természetes személlyel kapcsolatba hozható minden adat, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. Olyan információkról van szó, mint például az adott személy neve, e-mail címe, telefonszáma (vagy akár születési ideje, egyedi azonosító számai, de mi ilyen speciális adatokat semmilyen körülmények között nem kívánunk megismerni). Mivel ezek az adatok különleges jogi védelem alatt állnak, melyet szavatolnak a hazai és európai jogszabályok, így ilyen adatokat csak indokolt mértékben gyűjtünk. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a weboldalunkon való látogatásod és a velünk felmerülő kapcsolattartás során milyen információkat gyűjtünk, és azokat miként használjuk fel.

 

Az adatkezelő

 

Az adatkezelő az alábbi vállalkozás:

Eureka Games Kft. (továbbiakban: Vállalkozás)
székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 911 2/11.
cégjegyzékszám: 01 09 187620
további adatok elérhetőek: IMPRESSZUM

 

Az adatkezelő adatkezeléssel kapcsolatos elérhetőségei:

e-mail: hello@eureka.games
levelezési cím: 1062 Budapest, Andrássy út 91. 2/11.

 

A kezelt adatok köre, jogalapja, célja és időtartama

 

Adataid megadásával felhasználóként hozzájárulsz, hogy a Vállalkozás a személyes adataidat kezelje. A honlap használatához megadott adatok kezelése az önkéntes hozzájárulásoddal, a jelen tájékoztatás ismeretében történik.

 

A Vállalkozás az alábbi személyek (felhasználók) adatait kezeli:

 

  1. a honlap (eureka.games) látogatói
  2. a Vállalkozás által nyújtott szolgáltatások iránt érdeklődők által kötelezően és önkéntesen megadott adatok
  3. a Vállalkozással üzleti kapcsolatba lépő személyek

 

 

A honlap látogatói

 

 

A honlap meglátogatása során a  honlap technikai működésének megfelelő biztosítása miatt cookie-kat, avagy sütiket működtet. Egyes sütik elengedhetetlenek a honlap megfelelő működése érdekében, ám ezek érzékeny ill. a látogató egyértelmű azonosítására szolgáló adatokat nem gyűjtenek és tárolnak. Más sütik statisztikai adatok generálására szolgálnak, a Vállalkozás ezeket nem kapcsolja össze más személyes adatokkal. További sütik reklám és kereskedelmi célokat szolgálnak, melyek bár önmagukban szintén nem alkalmasak az egyes felhasználók egyértelmű azonosítására, használatukat mégis a felhasználók hozzájárulásához köti a Vállalkozás.

A session ID-k a böngésző bezárásakor automatikusan törlődnek. Ezen kívül a böngésződben található saját sütijeidet bármikor törölheted. A sütik 60 nap múlva automatikusan törlődnek.

További információkat a sütikről a jelen tájékoztató végén található, 1. számú mellékletben ismerhetsz meg.

A honlapot bárki meglátogathatja anélkül, hogy a fentiekben taglalt, technikailag automatikus adatkezelésen túl bármilyen személyes adatot meg kellene adnia. A személyes adatok bekérése hozzájárulásodon múlik, ám a honlapon elérhető információk enélkül is elérhetők.

 

 

A Vállalkozás által nyújtott szolgáltatások iránt érdeklődők

 

 

Amennyiben a Vállalkozás által nyújtott szolgáltatások iránt érdeklődsz, úgy lehetőséged van arra, hogy kapcsolatba lépj a Vállalkozással az alábbi csatornák valamelyikén: kapcsolati űrlap, elektronikus levél (e-mail), telefon, postai küldemény, személyesen (előzetes egyeztetés alapján).

A Vállalkozásnak átadott személyes adatok kezelésének célja, hogy a felhasználó hírlevelet igényeljen, valamint a szolgáltatás biztosítása érdekében a Vállalkozás és a felhasználó közötti kommunikációt biztosítsa. A Vállalkozás a személyes adatokat (a felhasználó hozzájárulásának hiányában) eltérő célra nem használja és bizalmasan kezeli. Ezen adatok összesített, statisztikai célú felhasználására kerül sor. A Vállalkozás a megjelölt céloktól eltérő célra személyes adatokat nem kezel. Az így megadott adatok kezelése az önkéntes hozzájárulásoddall történik.

A Vállalkozás kapcsolattartási célra az alábbi adatokat kéri el kötelezően: név és e-mail cím. Opcionálisan átadható adat: telefonszám, levelezési cím. A kapcsolatfelvétel során megadott adatokat a Vállalkozás  kizárólag kapcsolattartási célra használja, és az önkéntes hozzájárulásod hiányában a cél megvalósulását követően a Vállalkozás ezeket az adatokat törli.

 

 

A Vállalkozással üzleti kapcsolatba lépő személyek

 

 

A vállalkozással üzleti kapcsolatba lépő személyek adatait a Vállalkozás a mindenkori jogszabályoknak megfelelően kezeli és biztonságosan tárolja. Ezen személyek önkéntes hozzájárulásának hiányában a vállalkozás csak azokat az adatokat kezeli és őrzi, melyek jogszabályi rendelkezésen alapulnak.

A Vállalkozásnak átadott személyes adatok kezelésének célja, hogy a Vállalkozás és a felhasználó közötti kommunikációt biztosítsa, valamint a Vállalkozás által nyújtott szolgáltatás maradéktalan és minőségi teljesítését elősegítse, és a kapcsolódó törvényi adatkezelési feladatokat teljesítse. A teljesség igénye nélkül ide tartoznak a Vállalkozással kötött szerződésekben nyugvó adatok, a kibocsátott számlák és ehhez kapcsolódó személyes és kapcsolattartási adatok, melyeket a vállalkozás 8 évig megőriz és biztonságosan tárol.

 

Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók

 

Az általad megadott személyes adatokhoz, valamint a technikai működés miatt automatikusan megismert adatokhoz kizárólag a Vállalkozás munkatársai férhetnek hozzá. Személyes adatokat harmadik félnek a Vállalkozás nem ad át, kivéve akkor, ha az adatfeldolgozónak minősül. Kereskedelmi és reklámcélból a Vállalkozás semmilyen esetben sem ad át adatokat harmadik félnek, kivéve, ha az a saját kereskedelmi vagy reklámtevékenységét szolgálja, és azt is csak akkor, ha ehhez előzetesen kifejezetten hozzájárultál.

Az adatfeldolgozók körét a Vállalkozás a mindenkori szükséges minimum tartja. Az adatfeldolgozók egy része jogszabályi kötelezettség teljesítése révén (például számviteli törvény) kerül az adatok birtokába, más része technikai funkciók ellátása és statisztikák készítése során.

  • Bizonyos esetekben a Google által nyújtott szolgáltatáson keresztül (pédául Űrlapok, Dokumentumok) felületén keresztül van lehetőséged megadni személyes adataid. Ebben az esetben a Google adatfeldolgozónak minősül. Ilyen esetekben a Google adatkezeléssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenysége a technikai háttér szolgáltatása. A Google Adatvédelmi Irányelvek című dokumentuma a következő linken érhető el: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/; a címe pedig: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok; további információ pedig itt érhető el: https://www.google.com/intl/hu/contact/.
  • Adatfeldolgozóként bizonyos esetekben (például hírlevél küldése és hírlevél feliratkozás) igénybe vehetjük a Mailchimp szolgáltatását is. Ebben az esetben a Mailchimp adatfeldolgozónak minősül. Ilyen esetekben a Mailchimp adatkezeléssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenysége a technikai háttér szolgáltatása. A Mailchimp adatvédelmi nyilatkozata a következő linken érhető el: https://mailchimp.com/legal/privacy/, a címe pedig: The Rocket Science Group LLC (Mailchimp) (675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA; további információ pedig itt érhető el: scott.culpepper@mailchimp.com, +1 (404) 806-5843.
  • Adatfeldolgozóként közreműködik a Margó 95 Bt, mely a számviteli szolgáltatásokat biztosítja a Vállalkozás részére, és mint ilyen, kizárólag a jogszabályban foglalt számviteli adatokat dolgozza fel. Ebben a körben az átadott adatok kizárólag a számlakiállításhoz szükséges adatok, melyeket a Vállalkozás és az adatfeldolgozó a jogszabályban meghatározott ideig és módon kezel.
  • Adatfeldolgozóként közreműködik az Octonull Kft., mely a Billingo számlázóprogram üzemeltetője, és a Vállalkozás számlakiállítási és számviteli kötelezettségeinek teljesítésében nyújt technológiai segítséget. Ebben a körben az átadott adatok kizárólag a számlakiállításhoz szükséges adatok, melyeket a Vállalkozás és az adatfeldolgozó a jogszabályban meghatározott ideig és módon kezel.
  • Adatfeldolgozóként közreműködik a ProfiTárhely Kft., mely az eureka.games oldal tárhelyszolgáltatója. A weboldalon megadott személyes adatok a weboldal jelszóval védett és titkosított adatbázisában kerülnek rögzítésre és innen további feldolgozásra. Az adatbázis a ProfiTárhely Kft. által üzemeltetett tárhelyen és titkosított szerveren érhető el.

 

A felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai

 

A felhasználóként az adataid kezelésével kapcsolatban az alábbi jogok illetnek meg:

 

 

hozzáférés a személyes adatokhoz

 

 

A felhasználóként bármikor jogosult vagy a Vállalkozásnál érdeklődni a nyilvántartott adataiddal vagy azzal kapcsolatban, hogy van-e folyamatban rád vonatkozó adatkezelés. Személyes adataik kezeléséről minden látogató, érdeklődő és üzleti partner tájékoztatást kérhet. A Vállalkozás a kérésedre 30 napon belül írásban tájékoztatást ad az általa kezelt adataidról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatást az adatkezelő levelezési címén vagy az hello@eureka.games e-mail címen kérheted, levelezési címed megadásával. Elképzelhető, hogy a Vállalkozás a tájékoztatás megadása előtt kapcsolatba próbál lépni Veled, melynek kizárólagos célja az, hogy megbizonyosodjunk arról, jogosult személy kéri a tájékoztatást, és így a tárolt adatok nem kerülnek illetéktelen személy birtokába.

 

 

személyes adatok helyesbítése

 

 

Kérésedre a Vállalkozás a tőle elvárható legrövidebb időn belül helyesbíti vagy kiegészíti a rád vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Hírlevél igénylése estén az új e-mail cím megadásához le kell iratkozni, majd az új e-mail címmel feliratkozni.

 

 

személyes adatok törlése

 

 

Kérésedre a Vállalkozás a tőle elvárható legrövidebb időn belül visszavonhatatlanul  törli a rád vonatkozó személyes adatokat. Az e-mailen kért adattörlésre a kifogás megérkezésétől legkésőbb 5 munkanapon belül válaszol a Vállalkozás. Adott év december 24. és január 2. között ez az időszak 8 munkanap.

 

 

az “elfeledtetéshez való jog”

 

 

Ha a vállalkozás bármely személyes adatodat (a hozzájárulásodat követően) nyilvánosságra hozta, vagy más adatkezelővel / adatfeldolgozóval megosztotta, úgy kérésedre a tőle elvárható mértékben és határidőben megteszi a szükséges lépéseket, hogy a többi adatkezelő / adatfeldolgozó is törölje a személyes adatokat. Ez a jog nem vonatkozik azokra az adatokra, melyeket jogszabályi kötelezettségből kezelnek, tárolnak vagy dolgoznak fel.

 

 

az adatkezelés korlátozása

 

 

Kérésedre a Vállalkozás korlátozza a személyes adataid kezelését, amennyiben a vitatod az adat pontosságát, az adatkezelést jogellenes véled vagy tiltakozol az adatkezelés ellen. A korlátozás addig él, amíg az indokául szolgáló körülmények fennállnak. Természetesen korlátozás helyett a kérheted az adataid teljes körű törlését is, lásd fenti c. pont.

 

 

a személyes adatok hordozhatósága

 

 

Kérésedre  a Vállalkozás átadja a vele megosztott személyes adataidat digitális adathordozón (CD-n vagy DVD-n) digitális PDF formában.Kérésedre a PDF állományt a Vállalkozás jelszavas védelemmel is ellátja. Ezeket az adatokat bármely másik adatkezelőnek korlátozás nélkül átadhatod.

 

 

tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

 

 

Amennyiben a Vállalkozás a jogos érdekére tekintettel folytatja a személyes adataid kezelését, jogosult vagy ez ellen írásban tiltakozni. Kötelesek vagyunk arról is tájékoztatni, hogy felhasználóként bármikor tiltakozhatsz az adatkezelés ellen akkor is, amennyiben ez közvetlen üzletszerzés érdekében történik, de erre előzetes hozzájárulásod nélkül egyébként sem kerülne sor, és hozzájárulásodat a későbbiekben is bármikor visszavonhatod.

 

Jogérvényesítési lehetőségek

 

Kérünk Téged, hogy ha úgy érzed, hogy a Vállalkozás megsértette  a személyes adatok védelméhez fűződő jogodat, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy az esetleges jogsértést orvosolhassuk. Ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja lehet a kérdések, aggályok és kifogások rendezésére.

 

Bárkinek, így az érintettnek is lehetősége van a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál (postai cím: 1530  Budapest, Pf.: 5.; székhely: 1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; Telefon: +36 (1) 391-1400; Fax: +36 (1) 391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, URL: http://naih.hu) tett bejelentéssel a Hatóság vizsgálatát kezdeményezni arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fenn áll.

 

Tájékoztatunk arról is, hogy igényedet polgári bíróság előtt is érvényesítheted, vagy kérheted az adatvédelmi biztos segítségét is. Bírósági eljárás esetén az illetékes eljáró bíróság a Fővárosi Törvényszék (Postacím: 1363 Pf. 16. Cím: 1055 Budapest, Markó u. 27.)  Erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § tartalmazza

.

Ha a személyes adatok védelmére vonatkozó további kérdésed van, akkor azt felteheted az hello@eureka.games címen.

 

Kikötés

 

A Vállalkozás fenntartja a jogot, hogy az adatvédelmi nyilatkozatát megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok céltól eltérő kezelését. Az erre vonatkozó tájékoztatást a Vállalkozás 15 nappal előre közzéteszi honlapján.

 

 

1 számú melléklet: Sütik avagy Cookie-k

 

 

Mik azok a sütik?

 

Cégünk mindig is híve volt a szemléletes és egyszerű kommunikációnak. Ezért a “sütik” ismertetéséhez segítségül hívtuk a nyílt forráskódú és szabadon felhasználható cookiesandyou.com oldalon található leírást is:

 

A sütik kis szövegfájlok (adatcsomagok), amelyek egy honlap meglátogatásakor a weboldalt felkereső felhasználók számítógépére kerülnek. A sütik a weboldal működését segítik, illetve hatékonyabb működését teszik lehetővé, valamint információkat adnak a weboldal tulajdonosai számára.

 

Sütik nélkül a weboldalunk ugyanis olyan, mint az aranyhal, melynek memóriája törlődik minden alkalommal, ahogy meglátogatsz minket. Weboldalunk így nem emlékezne arra, ki is vagy Te.

 

Ez egyszerre lehet jó és rossz is. Süti nélkül ugyanis egy weboldal számtalan dologra képtelen lenne. Esetünkben például figyelmeztető üzenetekkel újra és újra bombázna Téged. De ez azt is jelenti, hogy sütik nélkül weboldalunk nem tud nyomon követni téged. Ha a sütik segítségével weboldalunk emlékezne rád és arra, merre jártál oldalunkon, mennyi időt töltöttél el rajta, hogyan viselkedtél, az nem csak a felhasználói élmény későbbi javítását segítené, de bizony reklámcélra is felhasználható lenne. És ez rémisztő lehet. De a sütik nem szükségszerűen “jók” vagy “rosszak”, mindösszesen a működésüket érdemes megérteni.

 

További szemléltető anyag – angol nyelven – az alábbi linken is elérhető:

https://cookies.insites.com/about-cookies/

 

Éppen ezért lehetővé tesszük, hogy az oldal működéséhez alapvetően szükséges sütik kivételével Te magad rendelkezz arról,, hogy engedélyezed-e ezek működését.

 

Hogyan és miért használjuk a sütiket?

 

A sütiket a weboldalaink használhatóságának és funkcionalitásának javítására használjuk, valamint annak jobb megértésére, hogy a weboldalaink látogatói miként használják honlapunkat és az azokon elhelyezett eszközöket, illetve szolgáltatásokat. A sütik tárolása a honlap látogatóinak számítógépein egyszerű és kényelmes módot biztosít számunkra ahhoz, hogy a honlap látogatóinak tapasztalatait egyénivé tegyük, ezáltal honlapunkat a következő látogatáskor még szórakoztatóbbá és élvezetesebbé tegyük. Nem használunk sütiket személyi azonosító adatok – például nevek – gyűjtésére, azonban elképzelhető, hogy egy sütiben lévő információt a honlap látogatóitól más módon (például a szokásos weboldal-regisztráció révén) szerzett személyi adatokhoz kapcsolunk.

 

Milyen típusú sütik vannak használatban?

 

A honlapunk felkeresésekor a következő típusú sütik alkalmazásával lehet találkozni:

 

A weblap működéséhez szükséges sütik

 

Ezek olyan sütik, amelyek mindenképp szükségesek egy weblap működéséhez. Ezen sütik nélkül a weblap nem fog megfelelően működni.

 

A weblap működését segítő sütik

 

Ezek olyan sütik, amelyek a weblap jobb működését segítik elő. Például egyes sütik megjegyzik a weblapon előzőleg megtekintett tartalmat, vagy a weblap korábbi meglátogatásakor megadott e-mail címet és jelszót. A weblap működését segítő sütik tehát lehetővé teszik a tartalom testre szabott, az érdeklődési körnek megfelelő használatát, valamint időt takarítanak meg azzal, hogy a weboldal újbóli látogatásakor vagy a tagok részére fenntartott részekbe történő belépéskor nem kell újból regisztrálni és a korábban már megadott információkat újból megadni. Egyes weblapokon a sütik lehetővé teszik pontszámok tárolását. A sütik ezenkívül megakadályozhatják, hogy kiskorúak bizonyos tartalmakhoz hozzáférjenek. És bizony, egyes sütik segítenek minket abban, hogy más felületeken is reklámokkal érhessünk el Téged.

 

Közvetlen sütik

 

Ezek olyan sütik, amelyeket ez a weblap helyez el, és kizárólag ez a weblap tud olvasni.

 

Közvetett sütik

 

Ezek olyan sütik, amelyeket harmadik felek helyeznek el, és amelyeket különböző szolgáltatásokhoz (például weboldal-elemzésekhez vagy hirdetésekhez) használunk fel.

 

Ezen weblapon alkalmazott sütik listája

 

Az alábbi táblázatok kategorizálják és ismertetik az ezen a weblapon használt különböző sütiket.